Skönhetssömn

Nu ska familjen S sova gott om natten. Idag inhandlades två nya sköna sängar. En till mamma och en till pappa. Även en stor tjock härlig bäddmadrass i storlek 180*200 cm blev det. Nu står sängarna på plats och de gamla är väck. Inatt blir det skönhetssömn hoppas jag.


Av denna modell är våra nya sängar. Svaneholm från IKEA och bäddmadrass Tuvebo.

Familjedag

Söndagar brukar ju i den här familjen innebära att minst en av oss vuxna jobbar men inte denna söndag. Familjen S och Matildas kompis I begav sig till Segeltorp och Skansbergets Förskola för att se på teater med de små söta fåren Bu och Bä. Det blev Jens, Matilda och I som gick. Jag och Felix stannade kvar på dagisgården och lekte. Han har för mycket myror i rumpan för att orka sitta stilla under en teater. Föreställningen varade i 30 minuter och ut från förskolan kom två tjejer på strålande humör.
Bu och bä
Bu och Bä på kalashumör spelades på Skansbergets Förskola.

Efter teatern tog vi bilen ner till IKEA. Måste ge en stor eloge till det företaget. Att sälja köttfärsås och pasta inkl. dryck och en glasspinne efter maten för 10kr/barn är bara för bra. Så vi åt två vuxna och tre barn för under 100kr. Jag hade dessutom en kupong på en gratis lunch där så 48kr betalade jag för oss alla. Kan inte bli bättre. Tjejerna vill gärna vara på Småland (IKEAS lekland) och Felix var supertrött. Vi lämnade Matilda och I och sedan gick jag och Jens och handlade lite smått och gott. Felix somnade snabbt i vagnen. Det var ett under att Jens ens ville komma med på IKEA. Han brukar inte vara så pigg på att gå där. Att det dessutom var helg och en hel del folk gjorde det hela till ett ännu större under. 500kr fattigare (ja, jag vet, Kamprad har ju räknat ut att jag inte bara åker dit för att äta hans billiga barnpasta utan självklart måste handla annat också) gick vi och hämtade Matilda och I. Sen bar det av hem igen. Vi hade bjudit över mamma P och pappa R (föräldrar till I) på fika. Så efter att vi hunnit baka en kladdkaka och tjejerna knåpat ihop ett antal chokladbollar med strössel och pärlsocker kom de och smakade på godsakerna. Det var först efter att de gått hem som något hände. Matilda vände från sitt vanliga glada till att bli sur som en citron. Vägrade göra som vi sa osv. Bråket var ett faktum. Inte blev det bättre av att jag hade superont i huvudet och är förkyld. Många tårar senare var vi kompisar igen. Kvällen avslutades i soffan framför tv:n där jag och Matilda låg och mös under en filt tills hon somnade. Summa sumarum en bra söndag trots lite bråk.

Längtan till......

vårt paradis Thailand börjar göra sig påmind. Är faktiskt rätt trött på vintern här hemma men tyvärr lär jag ju få stå ut med den ett bra tag till. Känns som om det var länge sedan som vi var i Thailand. Vill tillbaka, helst nu. Häromdagen frågade Matilda om vi inte kunde åka tillbaka till Thailand. Hon längtade efter solen och värmen.......och att bada. Tänk om man skulle ha 50.000kr över. Då skulle jag åka på stört. Vi får väl se fram emot sommaren här hemma och den resa till Italien som väntar. Ska försöka hitta något hus som vi kan hyra en vecka. Mamma fyller 50 år så hon och pappa ska hyra ett STORT hus som vi alla får plats i. Där ska vi bo en vecka. Tanken är väl att vi åker en vecka själva sen också. Får se om vi hittar något intressant.

Vårt paradis

Vårt paradis på Koh Lanta - Moonlight Bay

Matilda och mamma ska snorkla

Mamma och Matilda ska snorkla bland fiskarna.

Felix- livsnjutaren i solstolen

Felix vår egen lilla livsnjutare i solstolen.

Inte konstigt att man längtar tillbaka.....

Sjukdomstider

Dags att även jag skapar en blogg. Är lite seg i starten bara. Hä kommer jag berätta om lite smått och gott som händer i vår familj. För händer det gör det hela tiden. Det bara blir så med en fyraårig prinsessa och en 1,5 årig prins runt benen.

Verkar som att många är sjuka nu. Både på jobbet och dagis. Förkylningar, hosta, feber, vinterkräksjuka m.m. Ja, man kan ju inte undvika allt oavsett hur mycket man försöker. Idag när jag hämtade Felix på dagis var han enda barnet på sin avdelning (de är 16 barn i vanliga fall). Övriga var hemma och var sjuka. De hade varit ett barn till där halva dagen sen fick hans föräldra hämta honom då han hade feber. Ja, vi får väl se hur det blir imorgon. Kanske blir min lilla prins ensam på sin avdelning. Lyxigt att ha tre personal helt själv =) Snacka om uppmärksamhet. Vår lilla teaterapa lär ju inte misstycka.
Matilda har varit på gymnastik nu ikväll. Hon gillar den nya gruppen sådär faktiskt. Hon har en tendens till att bli rätt blyg och även om hon är duktig så vill hon gärna att det är jag som hjälper henne och inte ledarna. Men jag tror att det ger med sig. Hon tycker i alla fall om att vara på gymnastiken. Hoppas bara att lilla I får plats också så tror jag att intresset blir ännu större.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!