Semesterlängtan....

har vi nog allihop nu. Tur att jag bara jobbar nästa vecka också innan det äntligen blir dags att gå på ledighet. Båda barnen är trötta på morgonen (ja, trött för Felix innebär att han vaknar efter kl.06.00). Tilda sover ofta tills man väcker henne vilket inte alls hör till vanligheten. Hon brukar vakna bara jag kliver upp ur sängen. Nä, nu vill vi verkligen få sommarlov och semester här hemma.

Midsommarafton på Skansen

Vi kom ut till Djurgården runt 11-tiden. Tilda ville gärna att vi skulle åka bergbanan upp och så blev det. Först blev förståss plånboken tunnare efter att ha betalat 290kr för att komma in och för att åka bergbana. (För hög entré tycker jag eftersom detta bara var entrén för två vuxna då båda barnen går in gratis). Jag gjorde midsommarkransar när vi kom upp. Det fanns färdiga björkriskvistar som man fick ta av och sen plockade jag och Tilda prästkragar. Medans barnen matade fåglarna tillsammans med mormor, morfar, farmor och farfar som kommit fixade jag till kransarna. Sen var vi alla hungriga så vi slog oss ner och åt vår picknick.

 

Felix var inte på så värst bra humör efter att ha sovit för lite. Han ville bara ha köttbullar (som fortfarande var lite frusna men vad gör det?) så han tog påsen och sen släppte han den inte. Det var som hans lilla godispåse under dagen. Den var med överallt. Humöret bättrade på sig efter några köttbullar i magen och lite roliga djur.


Felix med sin älskade köttbullspåse


Gosiga syskon


Åker bilarna (och köttbullspåsen är såklart med i handen så Felix kunde bara styra med en hand.



Efter att ha spanat in sälar, uttern, älgar, rävar, björnar, lappugglan och några djur till slog vi oss åter ner i gräset för fika. Sen var det hög tid att gå bort till midsommarstången där det var dans. Matilda och farmor dansade en liten stund.


Mycket folk kring midsommarstången

Det var riktigt mycket folk vid dansen men i övrigt tycker jag att det var helt ok. Hade väntat mig mycket fler. Tiden går fort när man har roligt och vi som tyckte vi betalde parkering länge insåg att det nu bara var 45 minuter kvar så vi begav oss ner mot Galejan för lite lotter och karuseller. Matilda ville åka slänggungan och hon tyckte det var superhärligt.




Felix som var för kort för slänggungan fick istället åka flygplanen. Tilda fick också komma med.

Jens fick pengar av Kerstin för att köpa en lott och gick och spelade på chokladhjulet. Han satsade hela 6 kr som han fått och kom tillbaka med ett förstapris: 2kg Toblerone



Vi sa hej då till farmor och farfar som skulle åka tillbaka till Tynningö med Waxholmsbåten. Senåkte vi hem och förberedde middagen. Först tog vi lite midsommarbilder.




Superglad kille


Prinsessan


Midsommarkort med goseankorna från Skansen


Nu räcker det nog med kort för kransen vill inte vara med längre....

Mormor, morfar, morbror Peter, gammelmormor och gammelmorfar kom sedan på midsommarmiddag hos oss. Vi åt god mat och hade en trevlig kväll ihop. Tur med vädret hade vi också. Det kom en liten skur innan middagen men sen klarnade det upp och vi satt ute hela kvällen.


Gammelmorfar Axel och gammelmormor Inga


Morbror Peppe är alltid lika kul att ha hemma.

Bara att summera dagen somåterstår: En toppendag!

Midsommar



Så var det midsommarafton igen. Bilden är från förra året då vi var i Rådsparken. Vädret var inget vidare och det kom faktiskt lite regn på eftemiddagen. Vi hoppas på bättre väder i  år och omman ska tro på vädergudarna så ska det åtminstone vara uppehåll.

Skansen ska vi bege oss till idag och ha en mysig picnic med mormor, morfar, farmor och farfar. Sen blir det middag här hemma på kvällen men mormo, morfar, gammelmormor och gammelmorfar. Om vi har tur så får vi även med oss min lillebror men han ska bara kolla om det händer det roligare först ;-) 

Återkommer med bilder från vår dag på Skansen imorgon men så länge säger vi: 
GLAD MIDSOMMAR!!! 

Att vara sex år

Hittade den här dikten på nätet och den passar verkligen bra på Matilda.

Sex år


Stina är sex, skall man vara ärlig,
är hon rysligt besvärlig.

Och mamma hon undrar, vad är det som har hänt?
hon är så besynnerligt inkonsekvent.

Hon var så ordentlig förra året,
vek ihop sina kläder och kammade håret.

Nu är hon fumlig, glömsk och slarvig,
längtar till skolan för "leken är larvig".

Ena dagen är hon glad och yster,
andra dagen bara tvär och dyster.

Ena dagen länsar hon faten,
för att dagen därpå bara peta i maten.

Och plötsligt är alla kläder för korta,
hon har blivit så lång, babyhullet är borta.

Men ibland mellan henne och mig helt privat
blir hon åter en liten kelig kamrat.

Hon är sällskaplig, pratsjuk och leker med ord,
hon frågar allt mellan himmel och jord.

Hon trivs att måla, rita och snida,
och dansa, hoppa, cykla och skida.

Att få leva ut överkottsenergi
är sexåringens bästa terapi.

Mellan småbarn och skolbarn är sex år en sänka,
en sorts lillpubertet kan man nästan tänka.

Mulle Meck

En ledig söndag med hela familjen! Lycka! På eftermidddagen åkte vi till den nya Mulle Meckparken i Järvastaden. MASSOR av folk men det får man såklart räkna med om man vänljer att åka på en invigning med gratis glass, korv och dricka. Barnen tyckte i alla fall att det var superkul och brydde sig inte ett dugg om trängslen. Vi fick med oss mormor och kusin Rebecca också,


Fille sitter på hunden Buffa


Linbaneåkning är kul


Inte nudda mark är alltid skoj


Tre busiga kusiner

Vädret var rätt konstigt idag och sk. ta-på-ta-av väder. Ena stunden var det riktigt varmt för att nästa blåsa kallt. Vi tillbringade lite drygt en timme i parken innan vï åkte hem och grillade. Sommarens bästa enligt mamman och pappan.......... att äta utomhus enligt barnen......

Jag kan flyga.....

Lite lek på studsmattan för ett par dagar sen resulterade i några flygbilder på barnen. Studsmattan är verkligen en toppengrej. Har länge stått emot den då jag tycker det tar rätt mycket plats på tomten men när vi hittade en i mellanstrolek (305cm) för ett bra pris inkl. skyddsnät så köpte vi den till Tilda och Felix förtjusning. Känns som att de flesta barn i grannskapet har en men att ha en alldeles egen är ju bättre än att hoppa på någon annans enligt mina barn.

Här är vår flygbilder:

Kung Felix flyger


Tilda gör grimaser

Tillbaka på jobbet

är jag för fyra veckor. Ångest är vad jag kallar det hela. Igår var en hemsk dag och när jag kom till dagis står min lilla prins i dörren och slänger sig runt min hals och säger: Mamma, jag har längtat efter dig hela dagen! Gahhh....... tänk om man ändå vore ekonomiskt oberoende och bara kunde vara hemma med barnen hela långa sommaren. Det hade ju inte varit fel. Han gick hela kvällen och pratade om att han längtat och letat efter mig. Lillplutt! 

Idag kändes det något bättre (kanske regnet gjorde sitt för att stävja min ångest). Lycka är dock att inse att man har kvar lite drygt 10 flextimmar som kan användas nu under mina sommarveckor. Helnöjd över dessa timmar. Kommer ändå inte få ut dessa i pengar och har definitivt inte för avsikt att återvända efter att jag pluggat klart. 

Bara 17 arbetsdagar kvar nu innan jag får mitt riktiga sommarlov........... 

Jag bara njuter....

av det fina vädret och drömmer om en kanonsommar. Synd bara att man inte är garanterad en sån i Sverige bara. Det gäller alltså att passa på att njuta så länge solen och värmen stannar (vilket det gjort ett tag nu). Jag har jobbat idag under dagen och när jag kom hem höll Jens på med middagen. Innan vi åt gjorde jag iordning varsin drink till alla, stora som små. Dock alkoholfritt till de små. Barnen tyckte det var roligt att få en egen. Matilda började genast prata om Thailand och de goda drinkar hon fick där.


Nationaldag och barnkalas

Sveriges nationaldag och Felix treårskalas på samma gång. Lägg också till en strålande sol från klarblå himmel och 30 grader varmt. Jag och Matilda var och handlade lite på förmiddagen och Fille och Jens var hemma och fixade inför kalaset. Kl.15.00 kom 11 barn och 10 föräldrar på besök. Föräldrarna bjöds på fika bestående av hembakade citronrutor, vaniljhjärtan och chokladkakor. Barnen fick först mellanmål i form av smörgåsar med ost utstansade till hjärtan och katter och därefter blev det glassbeställningar i glasskiosken och fiskdamm.


Vår egen glasskiosk =)


Mitt gudbarn Emil gillar att fiska fiskdamm.


Elvis står beredd med fiskespöt. Undrar vad det blir för fisk denhär gången?

Felix fick massor av fina presenter. Bla de här fina snickarbyxorna som han fick av bästisen Elvis, Sarah, Karin och Ola.



Efter kalaset stannade Nettan, Mattias, Leia och Emil kvar och grillade med oss. Det blev en härlig kväll med trevligt sällskap.

Mysig picknick

I torsdags packade vi picknickkorgen och tog en sväng ut till Sundby. Trodde det skulle vara massor av folk eftersom det var skolavslutning men det var väldigt lugnt. Vi bänkade oss på gräset framför lekplatsen och njöt av den fina kvällsolen, våra mysiga barn och god mat.

                   

Några mysiga bilder från vår picknick.

Felix 3 år

Oj vilken dag. Strålande solsken och varmt och skönt. Har varit så på alla hans födelsedagar hitills. Hoppas att det fortsätter så för det underlättar verkligen när det kommer till kalasbiten. Dagen började faktiskt med att Jens försov sig. Vi som i vanliga fall har väckarklockan Felix som i princip aldrig vaknar efter 06.30 brukar sällan försova oss. Imorse kröp han ner brevid mig kl.07.20 istället med orden: - Mamma, jag har sovit själv hela natten! (Som om han inte brukar det......) Gullunge! Sen blev det full fart. Vi hade bjudit hem Felix förskoleavdelning på kalas och det skulle blåsas heliumballonger, kokas kaffe, fixa saft och såklart glasstårtan. När de väl kom var vi precis klara med förberedelserna. Det blev en mysig förmiddag med massor av barn. 

image42
Tågtårtan

image43
 Alla samlade på gräsmattan

Efter kalaset med dagis följde Matilda med dem tillbaka för femårsgruppen skulle ha avslutning och det ville hon inte missa. Felix ville gärna vara kvar hemma med mig och vi åkte till centrum och handlade lite saker vi behövde. När vi kom hem igen hade posten kommit och där låg de fina heliumballonger som jag beställde till barnkalaset på fredag. Jag hade även beställt två extra somjag tänkte ge Matilda och Felix i förväg. NU fylldejag hans stora ballong och sjöng för Felix och oj vilka stora ögon det blev och vilken lycklig kille.

image44
Riktigt stor Blixten Mc Queenballong.

Pappa Jens kom hem tidigare från jobbet och vi hade paketöppning. Först var Felix lite sur över något och han kan se riktigt sur ut.......

image45 
Tur att det går över lika fort för det mesta!!!

Kl.17.30 kom alla våra gäster med en herrans massa paket. Felix som blir glad för minsta lilla paket och genast vill öppna förpackningarna öppnade paket i omgångar. Han fick så mycket fina saker. Vi bjöd på quinoasallad med kyckling,hemgjorda krutonger och bröd. Till fikat blev det chokladcupcakes med grädde och hallon på toppen, kolakakor och mina biscotti. Dukade upp allt på lastbilsflak och i en verktygslåda. Blev lite kul faktsikt.

image46
Vårt kakbord

Jag valde att inte baka någon tårta eftersom lilleman ändå inte är så förtjust i det och det kan vara kul med något annat. Istället blev det då cupcakes. Felix fick en speciell med sina ljus i och såklart så sjöng vi alla för honom när han blåst ut ljusen.

image47
Felix egen cupcake

image48
Kusin Rebecca var med på kalaset. Fasters lilla gullunge som fyllde två år i mars sjöng den här sången för mig:

Melodi: Gubben Noak
Faster Lena, Faster Lena
Hon är bra, hon är bra.
Världens bästa faster, världens bästa faster
ja hurra, ja hurra!

Man kan ju inte annat än att smälta!

När alla släktingar gått hem var det en som stannade kvar lite extra: Felix gudfar Fredirk som han tycker så mycket om. Han hade utlovat bandy och det passade ju bra eftersom han fick nya bandymål och klubbor. - Nu är det match! ropade Felix och sen var de igång.

image49
Nu är det match!

Det har varit en lång dag men fin och rolig. Många paket och mycket roliga saker. Felix har lekt hela tiden och vill inte alls gå och lägga sig men nu måste han nog. Han sov ju en stund på eftermiddagen annars hade han aldrig orkat ändå till nu.

image51
Felix med alla sina presenter.

Tack snälla för alla fina presenter och en trevlig kväll.

Tiden går så fort

För tre år sen började jag känna av lite små värkar och vår lilla prins Felix var på väg ut till den stora världen. Tre år, vart tog dem vägen? Har svårtatt förstå att det kan gå så fort. Nu har han blivit stora killen som charmar de flesta. Hela kvällen har gått till att förbereda inför stundande kalas. Kul men jobbigt på en gång. 
På förmiddagen kommer hela Felix dagisavdelning hit. Vi ska ha picnic på gräsmattan och äta glasstågstårta. Jag har förberett med en bricka med folie på. Har lagt ut rälsen som består av lakritssnören. Sen ska det på glass och Ballerinakakor som får bli hjulen. Tyvärr kan jag inte dekorera den med godis eftersom det är förbjudet på dagis och det är på nåder som vi får ha glass. Alla föräldrar på avdelningen kom överens om att glass är ok att bjuda på när barnet fyller år så jag håller mig till det. Har fått med mig tub helium från jobbet i söndags där det blev en hel del över så vi tänkte ge alla barnen en ballong innan de går tillbaka till dagis. 
På kvällen kommer hela tjocka släkten hit och vi ska bjuda på quinoasallad med kyckling, fetaost, tomater, krutonger och massa annat gott i. Sen blir det såklart fika efteråt. Ska baka cupcakes imorgon och dekorera dem. Har en hel del kvar att fixa med men det kommer bli så bra. Sen får vi vila i några dagar innan det blir barnkalas på fredag med alla andra kompisar.