Midsommarafton på Skansen

Vi kom ut till Djurgården runt 11-tiden. Tilda ville gärna att vi skulle åka bergbanan upp och så blev det. Först blev förståss plånboken tunnare efter att ha betalat 290kr för att komma in och för att åka bergbana. (För hög entré tycker jag eftersom detta bara var entrén för två vuxna då båda barnen går in gratis). Jag gjorde midsommarkransar när vi kom upp. Det fanns färdiga björkriskvistar som man fick ta av och sen plockade jag och Tilda prästkragar. Medans barnen matade fåglarna tillsammans med mormor, morfar, farmor och farfar som kommit fixade jag till kransarna. Sen var vi alla hungriga så vi slog oss ner och åt vår picknick.

 

Felix var inte på så värst bra humör efter att ha sovit för lite. Han ville bara ha köttbullar (som fortfarande var lite frusna men vad gör det?) så han tog påsen och sen släppte han den inte. Det var som hans lilla godispåse under dagen. Den var med överallt. Humöret bättrade på sig efter några köttbullar i magen och lite roliga djur.


Felix med sin älskade köttbullspåse


Gosiga syskon


Åker bilarna (och köttbullspåsen är såklart med i handen så Felix kunde bara styra med en hand.



Efter att ha spanat in sälar, uttern, älgar, rävar, björnar, lappugglan och några djur till slog vi oss åter ner i gräset för fika. Sen var det hög tid att gå bort till midsommarstången där det var dans. Matilda och farmor dansade en liten stund.


Mycket folk kring midsommarstången

Det var riktigt mycket folk vid dansen men i övrigt tycker jag att det var helt ok. Hade väntat mig mycket fler. Tiden går fort när man har roligt och vi som tyckte vi betalde parkering länge insåg att det nu bara var 45 minuter kvar så vi begav oss ner mot Galejan för lite lotter och karuseller. Matilda ville åka slänggungan och hon tyckte det var superhärligt.




Felix som var för kort för slänggungan fick istället åka flygplanen. Tilda fick också komma med.

Jens fick pengar av Kerstin för att köpa en lott och gick och spelade på chokladhjulet. Han satsade hela 6 kr som han fått och kom tillbaka med ett förstapris: 2kg Toblerone



Vi sa hej då till farmor och farfar som skulle åka tillbaka till Tynningö med Waxholmsbåten. Senåkte vi hem och förberedde middagen. Först tog vi lite midsommarbilder.




Superglad kille


Prinsessan


Midsommarkort med goseankorna från Skansen


Nu räcker det nog med kort för kransen vill inte vara med längre....

Mormor, morfar, morbror Peter, gammelmormor och gammelmorfar kom sedan på midsommarmiddag hos oss. Vi åt god mat och hade en trevlig kväll ihop. Tur med vädret hade vi också. Det kom en liten skur innan middagen men sen klarnade det upp och vi satt ute hela kvällen.


Gammelmorfar Axel och gammelmormor Inga


Morbror Peppe är alltid lika kul att ha hemma.

Bara att summera dagen somåterstår: En toppendag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback