Sommar och semesterlängtan

Det märks verkligen att sommaren och semestern är i antågande. Solen skiner, det börjar bli varmare ute, vårens aktiviteter börjar nå sitt slut och det är avslutningar på gång. Själv ska jag för första gången under 2000-talet få ett sommarlov. Häftigt! Fast jag ska ju förståss jobba i juni men sen är det mitt riktiga sommarlov som börjar. Gäller att njuta nu i sommar för jag har bara ett sommarlov.

Tilda & Melvin på simskola
Simskolan slutade för någon vecka sen och här är min busa med kompisen Melvin.

Har varit superkul med simskolan då Matilda och Melvin har så kul när de ses. Det har inte alltid funnits tid i veckorna så söndagarnas simskola har varit så roligt. Jag är imponerad av hur mycket de lärt sig under dessa 10 gånger. Matilda simmar runt 5 meter själv och Melvin är på god väg han med. Ibland simmar de längre men då  fuskar de lite och sätter i foten i botten men det vill de inte erkänna.

Har varit och handlat sommarpresenter till förskolepersonalen idag. Allt är så stressigt. Imorgon har de sin sommarfest på dagis och barnen ska uppträda. Temat i år är färg och form. Vi är några föräldrar som gått ihop och samlat till en present till personalen. Jag är en stor beundrare av förskolepersonal. Att de orkar dag ut och dag in! Nu kommer ju deras belöning. Sommaren! Det är nu de verkligen får njuta av sitt arbete och kan vara ute. Men fy och hemska tanke när de ska klä på 20 barn galonisar och ännu värre, klä av leriga galonisar....... Nä, en stor eloge till all förskolepersonal. Jag har handlat varsin picknickorg till personalen på Matildas avdelning. Lite vin, en filt, vinöppnare, chips, servetter osv. Till Felix personal har en annan mamma handlat. Var lite pysslig ikväll och gjorde varsitt kort också.

Till förskolepersonalen
Jobbar på att bli bättre på att skapa fina kort. Detta var dock helt ok. Har inte gjort så mycket kort med hänglarstämplar tidigare.

Nu är det definitivt dags att krypa i säng om jag ska orka med morgondagen.

Grå men mysig söndag

Känns så lyxigt att få vara hemma och ledig en dag på helgen. Både jag och Jens jobbar ju nästan alltid på helgerna. Igår var jag ioförsig på jobbet men idag var vi lediga allihop. Matilda ville sova hos mormor och morfar så hon åkte iväg igårkväll men Felix var kvar hemma och hade det mysigt. Inte ofta han somnar någon annan stans än i sin säng men igår satt han och tittade på film i mitt knä och det tog inte lång tid innan han lutade sitt huvud och somnade. Så mysigt! 

Idag vaknade vi runt sjutiden och jag och Felix gick upp och började baka cupcakes. Jag har fått för mig att jag ska prova lite olika recpet innan lillemans födelsedag för att kunna bjuda våra nära och kära på just cupcakes på Felix födelsedag. Har inte bakat cupcakes speciellt ofta även om jag bakar en del. Nu blev jag i alla fall inspirerad från en blogg jag tittat i en del. Om ni har bra recept på cupcakes tar jag tacksamt emot dem.

Cupcakes för gräddning
Här är en sats klar för gräddning. 

När min lilla prins är med och bakar gäller det att ha tålamod. En del ingredienser har en tendens att hamna utanför skålen, förklädet han har brukar bli nedkladdat med smet och hur han kan se ut i ansiktet efter att ha slickat skålen ska vi inte tala om. Choklad överallt var det imorse men kul hade han. Efter att ha gräddat runt 40 cupcakes i varierande storlekar var det dags att dekorera. Valde att använda grädde till en del och gjorde en sats med frosting till några. Mixade lite också. Blev överraskad över hur lätt det var att jobba med frosting. I receptet stod det att man skulle bre frostingen över cupcakesen men jag valde att spritsa i min fina Tupperware sprits. Den är riktigt bra. Här är resultatet:

Många cupcakes
Färdigdekorerade cupcakes. För att vara mina första måste jag säga att jag är riktigt nöjd. 

Gjorde några till barnen också som såg ut såhär.

Barn cupcake
Matilda och kusin Rebecca delade på den här. De är ju rätt stora så trots att de delade orkade de inte äta upp hela. 

Efter att ha bakat klart drog jag på mig träningskläderna och jag mig ut på en löprunda (ja, tro det eller ej men jag har börjat springa). Under tiden passade Jens och Felix på att snickra klart vår nya förrådsbod på tomten. 

Snickar Felix
Vår lilla snickarkille! 

Idag var det premiärvisning av de nya husen som ska byggas här i vårt område. Skulle så sjukt gärna vilja flytta dit men villorna som vi kan tänka oss ligger på runt 5.000.000kr och det är så ofanligt mycket pengar. Visst skulle vi klara det ekonomiskt men jag vill kunna göra mer saker än att bo. Fick med oss en herrans massa papper hem så nu ska jag drömma. Skulle ju vilja ha en fin villa med minst fyra sovrum. Fanns dock bara en sån typ i det nya området (om man inte själv ändrar på planlösningen). Vi bor ju superbra idag men jag är en villaunge sen barnsben och vårt radhus är fint och toppen men inte en villa ;-/
Det bästa med västra Balingsnäs som det nya området ska heta är att vi då skulle vara kvar i samma område men bara byta till en villa. Ja, nu drömmer jag.........

Mina cupcakes tog vi med hem till mina föräldrar och fikade tillsammans med dem och min bror med fru och barn. De var smarriga och jag har nu ett recept som jag tänker använda mig av på kalaset. En liten fråga till er som läser: Är tårta ett måste på kalas eller inte? Funderar på att bara köra cupcakes och lite småkakor. De är ju så mastiga i alla fall så vem orkar både en cupcake, småkakor och tårta? 

Nu ska vi snart äta middag och sen är det simskola för Matilda och samtidigt passar Felix på att bada i simhallens djungelbad som han tycker är så kul. Efter simskolan ska jag slappa i soffan och njuta det sista av min lediga söndag.   

 
 

Shopping!

Barnens minsta kusin fyllde ett år igår och jag gav mig ut på shoppingtur för att hitta något fint till honom. Självklart kunde jag inte låta bli att handla något till mina egna barn också.

image32

Fin klänning till Matilda från Lindex och sen.....

image33

ett supergulligt linne från Polarn och Pyret till Felix.

Ett likadant linne och en keps blev det till kusinen och sen hittade jag ett gäng träklossar som han fick. Pysslig som man är så gjorde jag ett eget grattiskort till honom. Mina föräldrar var i USA nyligen och jag hade beställt en hel del scrapsaker som de fick ta med hem. Bla en Cuttlebug med många stansar till. Här är kusinens grattiskort:

image34

Alla glada, alla nöjda!