Bloggflytt

Nu tar jag och byter blogg för att testa något nytt. Ni hittar numera familjen S under:
www.lillafamiljens.blogspot.com

Kram

Dags för en "mammakväll"

Ska snart gå över till grannen på "mammakväll". Hon ska ha en Aloe Vera träff vad nu det innebär. Vi skulle i alla fall få en ansiktsbehandling. Ska bli skönt att komma utanför hemmets fyra väggar efter en heldag inne med sjuk lillprins. Har alltså ansiktsbehandling, trevligt sällskap och fika framför mig. Nice!

Trött på sjukdomar

är jag. Felix har fortfarande feber och den har knappt gått ner. Nu har han fått som nässelutslag på fötterna också. Suck!
När jag kom innaför dörren efter jobbet sa han: - Mamma, jag har varit polis hela dagen. Så gullig. Han har haft på sig sin kära polispyjamas en hel dag. Nu ligger han i vår säng den lilla sjuklingen. Han är så söt med sina älskade gosedjur. Idag sa han till Jens:
- Pappa jag älskar Herr Nilsson!

Det är egentligen Matildas lilla Herr Nilssonapa som hon köpte när var på Astrid Lindgrens Värld sommaren -07. Snäll som hon är har hon gett bort den till sin lillebror som blev störtförälskad i den någon månad efteråt. Sen dess har Herr Nilsson hängt med både lite här och där och emellanåt bott i bokhyllan.

Mina föräldrar kom hem från Malaysia nyligen och hade då med sig mjuka härliga gosedjur med Barbapapa. Tilda fick Barbapapa och Felix fick den fina BarbaSkön. De är verkligen supergosiga. Dyra här hemma men billiga i Malaysia. Båda barnen har gillat dem från första början och BarbaSkön har sovit med Felix sen han fick honom. Nu ikväll när det var dags att somna låg vi i vår säng (för ovanlighetens skull). De somnar nästan allatid i sina egna sängar men han är ju sjuk och så kollad evi lite på tv. Jens kommer in och säger till Felix att lägga sig i sin säng men det vill han verkligen inte. Då säger han att Herr Nilsson och BarbaSkön ligger ju där och väntar på dig. - Nä, kom hit med min Her Nilsson och BarbaSkön pappa, de ska sova med mig här.

Sagt och gjort. Nu ligger han här min lilla sjuka prins och sussar sött. Jag kommer dock bära över honom till hans säng för då sover vi bäst allihopa.


Fars dag

På förmiddagen idag var vi hemma hos mina föräldrar. Jag och min lillebror fixade brunch, eller mest jag faktsikt men på hans initiativ till pappa. Mysigt att sitta och äta ihop med tönda ljus o allt. Felix som fick feber igår igen var på strålande humör trots detta. Var och kollade honom på vårdcentralen igår för han har haft feber fyra-fem gånger på tre veckor. På förskolan går det streptokocker så vi ville kolla. Inga bakteriella sjukdomar dock utan bara gammalt vanligt hederligt virus.

Handbollskola för Matilda mitt på dagen och jag passade på att åka till Skärholmen en sväng och shoppade en julklänning till Tilda. Ett riktigt kap, 130kr bara så jag är nöjd.

Efter middagen åkte vi en sväng till Jens föräldrar. Vi passade på innan kusinen skulle komma eftersom Felix hade feber. Allmäntillståndet är det inget fel på. Hur speedad som helst. Lite gott fika där och sen iväg med Matilda på simskola.

Kort sagt en vanlig söndag för oss men många olika stopp både här och där.

Söndagmorgon

I vårt hem betyder söndagmorgon att det är Jens som har sovmorgon och jag som ska gå upp med barnen. Så även denna morgon. Fick dock sova till 07.10 idag så jag ska inte klaga. Mer illa var det den söndagen då vi ställde om tiden för två veckor sen. Då behagade mina söta älsklingar att slå upp ögonen 05.30 så det blev en lååååååång morgon.

Ett måste för Matilda och Felix på söndagar är att kolla på Musses klubbhus. De har totalt fallit för detta program och sjunger glatt med i signaturmelodin.

http://www.youtube.com/watch?v=gF2cDPBTZEo

Så nu har jag en lugn stund med datorn.


Längtar till julen....

Önskar att november kan gå lite fortare. Denna månad har jag verkligen svårt för och kan nog inte komma på en enda rolig sak med just månaden november. Det är bara grått, regnigt och kallt på en gång. Längtar till december, julmys, glögg, alla härliga dofter, saffran och adventsfikan. Tur att tiden går rätt fort så vi är snart där.

Imorgon är det lördag och som vanligt fullt upp i familjen S. Jag jobbar mellan 11-15, Felix har handbollskola 10-11, Matilda ska gå på Sarahs kalas 11-14 och som avslutning på dagen ska vi på middag till familjen O. Har pysslat ihop ett kort åt den lilla prinsessan Sarah som fyllde fem igår. Enkelt men passar henne perfekt.