Felix 3 år

Oj vilken dag. Strålande solsken och varmt och skönt. Har varit så på alla hans födelsedagar hitills. Hoppas att det fortsätter så för det underlättar verkligen när det kommer till kalasbiten. Dagen började faktiskt med att Jens försov sig. Vi som i vanliga fall har väckarklockan Felix som i princip aldrig vaknar efter 06.30 brukar sällan försova oss. Imorse kröp han ner brevid mig kl.07.20 istället med orden: - Mamma, jag har sovit själv hela natten! (Som om han inte brukar det......) Gullunge! Sen blev det full fart. Vi hade bjudit hem Felix förskoleavdelning på kalas och det skulle blåsas heliumballonger, kokas kaffe, fixa saft och såklart glasstårtan. När de väl kom var vi precis klara med förberedelserna. Det blev en mysig förmiddag med massor av barn. 

image42
Tågtårtan

image43
 Alla samlade på gräsmattan

Efter kalaset med dagis följde Matilda med dem tillbaka för femårsgruppen skulle ha avslutning och det ville hon inte missa. Felix ville gärna vara kvar hemma med mig och vi åkte till centrum och handlade lite saker vi behövde. När vi kom hem igen hade posten kommit och där låg de fina heliumballonger som jag beställde till barnkalaset på fredag. Jag hade även beställt två extra somjag tänkte ge Matilda och Felix i förväg. NU fylldejag hans stora ballong och sjöng för Felix och oj vilka stora ögon det blev och vilken lycklig kille.

image44
Riktigt stor Blixten Mc Queenballong.

Pappa Jens kom hem tidigare från jobbet och vi hade paketöppning. Först var Felix lite sur över något och han kan se riktigt sur ut.......

image45 
Tur att det går över lika fort för det mesta!!!

Kl.17.30 kom alla våra gäster med en herrans massa paket. Felix som blir glad för minsta lilla paket och genast vill öppna förpackningarna öppnade paket i omgångar. Han fick så mycket fina saker. Vi bjöd på quinoasallad med kyckling,hemgjorda krutonger och bröd. Till fikat blev det chokladcupcakes med grädde och hallon på toppen, kolakakor och mina biscotti. Dukade upp allt på lastbilsflak och i en verktygslåda. Blev lite kul faktsikt.

image46
Vårt kakbord

Jag valde att inte baka någon tårta eftersom lilleman ändå inte är så förtjust i det och det kan vara kul med något annat. Istället blev det då cupcakes. Felix fick en speciell med sina ljus i och såklart så sjöng vi alla för honom när han blåst ut ljusen.

image47
Felix egen cupcake

image48
Kusin Rebecca var med på kalaset. Fasters lilla gullunge som fyllde två år i mars sjöng den här sången för mig:

Melodi: Gubben Noak
Faster Lena, Faster Lena
Hon är bra, hon är bra.
Världens bästa faster, världens bästa faster
ja hurra, ja hurra!

Man kan ju inte annat än att smälta!

När alla släktingar gått hem var det en som stannade kvar lite extra: Felix gudfar Fredirk som han tycker så mycket om. Han hade utlovat bandy och det passade ju bra eftersom han fick nya bandymål och klubbor. - Nu är det match! ropade Felix och sen var de igång.

image49
Nu är det match!

Det har varit en lång dag men fin och rolig. Många paket och mycket roliga saker. Felix har lekt hela tiden och vill inte alls gå och lägga sig men nu måste han nog. Han sov ju en stund på eftermiddagen annars hade han aldrig orkat ändå till nu.

image51
Felix med alla sina presenter.

Tack snälla för alla fina presenter och en trevlig kväll.

Kommentarer
Postat av: karro

haft en bra dag? :D
kram

2008-06-03 @ 22:37:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback