Åter till vardagen

Så var vi hemma från vår sista semestervecka igen. Väskorna är nu uppackade för sista gången den här sommaren. Känns rätt skönt faktiskt för vi har både packat och packat upp en hel del.

Vi blickar tillbaka lite på vår vecka i Åre.
Innan vi åkte på lördagen var jag, Matilda, Felix, Nettan och Leia på teater på Fjäderholmarna. Det var verkligen supertrevligt och tur med vädret hade vi också. Vi hade bokat ett paket med både båtbiljett, teaterbiljett och lunch. 

Leia och Matilda äter sin sjörövarlunch.


Mammornas skärgårdslåda var verkligen smarrig.

Vi fick se en bra föreställning som var precis lagom lång. Felix hade lite svårt att förstå varför Emil aldrig kom men de använde sina egna namn och låtarna var lite mer rockiga än vad han var van vid. Men alla var nöjda. 


Föreställningen vi såg.

Vi tog första bästa båt tillbaka till stan och sen kom Jens och hämtade oss vid centralen med bilen fullpackad inför vår resa till Åre. Strax efter kl.17 var vi iväg. Jag trodde Matilda skulle somna snabbt men båda var istället vakna länge. Middag stannade vi och åt på Tönnebro ocn inte förrän kl.21 somnade Matilda och Felix kämpade till 22.30 innan han somnade in. Efter midnatt rullade vi upp på vår parkering i Duved. 

Jag och Jens hade bestämt oss för att måla om i vårt rum. Nu skulle den gröna färgen (som målades på väggen för 12 år sedan när huset var nytt)  väck. Mamma sörjde nog lite över att vi ville ta bort den färgen men nu är det ju vi som bor där och övermålad blev den. Det gick ganska fort att måla då väggytan inte så så stor. Det är ju väggpanel på halva väggen och lite garderober och annat som tar bort yta. Efter ytterligare en dag flyttade vi in i vårt nya fina rum. Nu återstår bara att köpa matta, en och annan tavla eller foto vore trevligt och något att ställa i fönstret. Ska nog hitta nåt fint här hemma.

En av dagarna åkte vi till Handöl och tittade på forsen och täljsten.

Kraftiga strömmar


Bäst att lyda för bron har sett bättre dagar........


Även mamma som är lite harig över den här hängbron gick över men tvingade mig först att vänta så att vi inte skulle vara fler än tre på bron .


Mammas lilla snygging provar täljstensstolen i Handöl.


På tisdagen tog vi en tur till vårt hemliga svampställe och plockade med oss en del kantareller hem för att kunna steka vår svampmacka. Det smakar ju så gott och ännu godare när vi plockat dem själva. Vi hade verligen tur med vädret. En liten regnskur kom det när vi satt i ett vindskydd och åt lunch annars så var det fint. Barnen var superduktiga och Matilda cyklade hela vägen som ändå är rätt lång. Felix gillade blåbären bäst men "herr kantarell" var rolig ett tag. När vi satt oss i bilen och börjat åka hem kom det STORA regnet.

Annars så hann vi med det vanliga. Chokladfabriken, bad på Holiday Club (två gånger för barnen) och en shoppingtur i Åre.


Besök på Åre chokladfabrik. Matilda ooch Felix bänkade sig som vanligt framför provsmakningsskålarna och tittade på när de gjorde choklad men smakade mest.


Ingen dålig utsikt i den här utepoolen på Holiday Club. Matilda tycker det är så roligt att simma ut genom tunneln från badhuset. Nu skulle hon visa mig och mormor när hon simmade och hoppade.


Bus i poolen med pappa

Jag behövde hjälp med att sy en grej på min softshelljacka och bad mamma fixa det samt att sy upp mina byxor. Hon hade tagit med sig symaskinen för att sy nytt överdrag till soffan. Mina saker fick dock gå före i kön. Felix tyckte det verkade roligt att sy så han fick prova på ett gammalt örngott.


Sylektion med mormor

På torsdagen kom morbror Peter och Elin på eftermiddagen och kort där efter dök kusin Rebecca upp med morbror Johanoch Therese. Ett dygn av bus med dem blev det innan vi packade ihop och åkte hemåt.

Borta bra men hemma bäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback