Skara sommarland

Torsdagen den 24 juli lämnade vi hemmet tidigt på morgonen för att åka till Skara Sommarland. Bilresan gick bra. Är ju aldrig några problem att åka bil med barnen. De är så vana från alla våra resor till Åre. Väl framme väntade en gigantisk biljettkö som Jens fick ställa sig i. Jag, Matilda och Felix intog en plats i skuggan. Solen sken ju från klarblå himmel och det var riktigt varmt. Efter en liten stund dök Karin, Ola, Srah och Elvis upp också. Vi åkte på att betala entré för Felix också som var nån centimeter över en meter medans Karin och Ola slapp betala för Elvis som var en centimeter för kort. Kul för Felix dock att han var över en meter för det innebar att han fick åka en hel del saker inne i parken som Elvis inte fick.

Väl inne så bestämde vi oss för att gå mot badet på en gång för det var så varmt. Vi var inte ensamma om att ha planerat så för hela badet var smockfullt. Vi lyckades hitta en plätt om vi slog oss ner på. Efter att ha testat piratskeppspoolen ville Felix gå och åka ringarna så jag gick med honom. Vi fick stå i kö i en halvtimme för att sedan åka ner på 30 sekunder. Helt galet egentligen. Tjejerna gick och åkte i kanorna som var i bassängerna istället för att de inte orkade köa. Var lika kul det. Mycket bad, god lunch som vi hade med oss och mycket sol packade vi ihop badsakerna och gick mot tivolit. Där tillbringade vi ett par timmar med att åka alla attraktionerna och äta glass. Dagen gick fort men alla var nöjda när vi framåt 18.30-tiden begav oss till våra stugor vi hyrt.

Hos Harlad och Ulla Holm hade vi bokat varsin stuga (
www.skarastugor.com). Vilket toppenställe för våra två familjer. Helt perfekt! Barnen kunde leka i lugn och ro och stugorna hade allt vi behövde. Som en vanlig campingstuga där vi fick vara ifred från alla andra. Vi behövde inte jaga barnen bland alla husvagnar och tält. Toppen helt enkelt! Jag och Karin tog bilen in till Skara för att handla lite middag och Jens och Ola hade barnen kvar vid stugorna och gav de maten som var kvar från lunchen. För oss vuxna blev det grillspett och potatis.

Dag 2 på Sommarland inleddes precis som dagen innan med bad för de föesta. Felix var dock inte alls sugen på att bada utan ville bara åka karuseller så jag följde med honom till tivolit. När vi åkt alla saker en gång hade jag redan tröttnat men inte lilleman. Jens kom och tog över tivolisvängen och jag gick och svalkade mig i poolen med tjejerna. Matilda har verkligen blivit superduktig på att simma. Hon hade inte puffarna många gånger och trots att det är trångt i poolen så väjer hon eller trampar vatten och håller sig flytande. Hoppar som en galning och brur sig inte om att hon får vatten över huvudet. Riktigt kul att se. Till lunch grillade vi korv som vi hade med oss och sen gick vi till lekparken en stund. Roligast där var hoppkudden och linbanan.

En sista stund i poolen hann vi med och såklart några åk på tivolit. Matilda och Sarah köpte varsitt litet Kottelina gosedjur och Felix och Elvis valde varist litet svärd. Alla nöjda, alla glada så åkte vi åter mot stugorna. Ytterligare en god middag och med trevligt sällskap senare gick vi och la oss runt midnatt. Morgonen efter var det dags att packa ihop och säga hej då till familjen Lundberg som skulle vidare till Öland. Själva tog vi vägen mot Jönköping och E4:an hem för att kunna stanna till i Gränna (och kolla på polkagristillverkningen) och i Söderköping (för att äta glass). En liten omväg men mysigt att kunna ta det lugnt.


Förväntansfulla barn


Badtjejerna Sarah och Matilda


Papporna


Glada barn åker Virvelvinden


Jens och Felix


Felix favoriter: Kottelina och Kotte


Felix fick köpa slush. Gott i värmen!


Matilda åker linbana.


Felix grävare


Vår stuga


Grillmaster


Värdparets hus och trädgård


Ola visar tjejerna hur man ska rita en blomma


Kompisar


Vi köpte en hink med glass på Smultronstället (www.smultronstallet.se) i Söderköping


Min lilla AIK:are


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback