Skolstart

Det var en nervös tjej som vaknade i onsdagsmorse och deklarerade att hon hade ont i magen. Inte konstigt det eftersom det här var stora dagen D då skolan började. Jag hade även lovat henne att hon skulle få ta hål i öronen på eftermiddagen så det var dubbel nervositet. Efter en halv smörgås, nyborstade tänder och med skolryggsäcken på ryggen började vi vår korta promenad mot skolan.


Nervös tjej på väg till skolan

På vägen lämnade vi lillebror på dagis och när vi klev ut genom dagisgrinden kom bästa kompisen I springandes. Lättnad och en del av nervositeten försvann bara I dök upp.


I och Matilda utanför skolan.

Väl inne på Matildas avdelning Safiren hittade vi hennes nya hylla och hängde av oss där. Sen gick vi in i klassrummet för att träffa nya fröken som varken barn eller föräldrar har mött tidigare. Vi föräldrar fick dock inte stanna länge i klassrummet utan fick gå på infomöte istället för fröken ville ha våra barn för sig själv ;-) 


I klassrummet

Efter 45 minuter kom våra barn ner till oss för att gå till gympasalen för en överraskning. Skolan hade bjudit in en jonglör som kom och uppträdde. Han var riktigt duktig. kl.10.30 var första skoldagen slut. Matilda tyckte nog att det var rätt skönt för nu var det ju dags att åka in till stan för att ta hål i öronen. Hennes kompis I var dock inte helt nöjd med skolan. Där skulle hon ju få lära sig att skriva och läsa och inte titta på nån "fånig jonglör". De är för roliga barn! Hon lär ju få tid på sig men förklara det för en sexåring som inte alls vill lyssna. 

På eftermiddagen åkte jag och Matilda till stan. Dels så hade hon sparat massor av pengar för att kunna köpa en Disney prinsessklänning hon länge spanat på. Nu hade hon fått ihop pengar till den och sen var det ju hålen i öronen som skulle tas också. Till fritids behövdes det köpa inneskor också. Allt detta hann vi men klänningen hon spanat på var såklart slut men hon var inte ledsen för det utan valde istället en annan som hon gillade. 

Att ta hål i öronen gick hur bra som helst. Hon tyckte att det gjorde ont men började inte gråta förrän efteråt och då så tyst hon kunde mot min axel. Lilla snorpan! Nån minut senare var det dock ok igen och hon skådade resultatet. Två superfina glänsande blommer i vitt pryder nu hennes örsnibbar. Av tjejen som tog hålen fick hon några godisar som gjorde det hela ännu bättre. Nu återstår bara en herrans massa tvättningar och mycket rengöring för att hon inte ska få infektion i såren. Jag frågade henne innan vad hon ville göra efter att hon tagit hålen. Själv föreslog jag en glass på stan men Matilda var bara intresserad av att möta mormor så någon glass blev det aldrig. Det var i alla fall en nöjd liten prinsessa som åkte från stan tillsammans med mamma och mormor.   


Prinsessan Matilda

Kommentarer
Postat av: Tina

Vad fin hon var på sin första skoldag, och skönt att det gick bra! Claudio började också ettan i måndags, helt ny på skolan och han kände inte en kotte...det var hårt men verkar gå bra ändå. Ha en skön helg! Kram Tina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback