Fjällen

Jag och barnen är på resande fot. I lördags tog vi X2000 till Åre, eller närmre bestämt Duved vår jämtländska pärla. Resan gick över förväntan. Såg sju ganska jobbiga timmar framför mig med två barn som inte vill sitta still. Var nog rätt spännande med tåget ändå för första två timmarna var de fullt sysselsatta med att titta i sina ryggsäckar och leka med det som fanns i. 

 Felix hade sin söta ryggsäck med sig packad med favoriten Max, lite böcker (Halvan och Brandkåren går att läsa hur många gånger som helst) och lite dinosaurier).

När vi kom fram var det kanonväder med strålande solsken. Tyvärr höll inte det fina vädret i sig och till middagstid drog det in mörka moln istället. Hela söndagen regnade det till och från. Det bekom dock inte mina barn som mer än gärna tog på sig stövlarna och gick ut och hoppade i vattenpölarna. Det fanns ju några att välja på.

Morfar Jonne och hans kompis Johan med fru Tove som är här har fiskat mest hela tiden. De åker redan kl.6 på morgonen och kommer hem runt 14-tiden, sen ska de tillbaka till vårt fiskevatten så de är uppe senast kl.19 igen och fiskar till efter midnatt. Mycket fiske blir det helt enkelt! Idag tog jag och mamma med oss barnnen upp för att grilla lite korv, äta våra nybakade kakor och såklart låta dem fiska. Lyckan var stor när Felix fick sin första fisk. Inte tog det lång tid heller. Första riktiga försöket med mask och sen satt det en liten öring på kroken. Han blev alldeles till sig. 

                                                                                                                                                       
Såhär fint är det vid vårt fiskevatten. Idag var det inga mygg eller knott heller vilken gjorde upplevelsen ännu bättre.


Fiskegubben morfar

Morbror Peter kom upp med tåget idag. Bättre kan det inte bli och nu har Matilda och Felix fått ännu fler att leka med. Imorgon blir det nog bad på Holiday Club. De har tålmodigt väntat in morbror. 



Felix har lite svårt att förstå att han inte kan åka skidor nu. Han nöjer sig dock med att få ha sina skidglasögon på sig.















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback