Semester och lata dagar

Vi åkte ut till landet för 1,5 vecka sen. Fick några dagar med toppenväder innan jag och Jens vinkade hej då till barnen och svärisarna för att åka till Berlin på en snabbvisit. Jens hade bokat biljetter till Jack Johnsons konsert (www.jackjohnsonmusic.com). Mysigt att komma iväg bara vi två. Matilda och Felix fick vara kvar på landet med farmor och farfar. Jag har varit i Berlin tidigare men det var för rätt många år sen. Stan är verkligen inte vacker men vi bodde bra och det är lätt att ta sig fram i Berlin. Vi var ju bara där i två dagar så med ett 48-timmars pass klarade vi oss utmärkt. Bäst med Berlinresan var såklart konserten och att bara vara vi. Lite shopping hann vi med också innan det var dags att åka hem.  

Väl tillbaka på landet var det två glada barn som mötte oss. Så mysigt att komma hem igen och få krama och pussa på dem. Bad, sol och god mat väntade. I söndags bjöd Jens mamma ut mina föräldrar och min mormor och morfar till landet på lunch och fika. Vi hade sån tur med vädret. Det hade lovats regn framåt kvällen men vi fick en kanondag och regnet uteblev. Efter lunchen tog vi med oss mormor Anna, morfar Jonne och kusin Rebecca på en liten åktur i motorbåten. (Fille älskar att åka båt).




Kusin Rebecca fick också följa med till Tynningö.


Bästisarna Matilda och morfar Jonne.

Efter vår båttur packade vi badväskan och gick ner till insjön. Det är betydligt varmare vatten där än om vi badar i havet från tomten. Det går ju såklart att bada men ska man vara i ett tag så är det skönare med insjön. Mer barnvänligt är det där också. Matilda ville gärna visa hur duktig hon blivit på att simma. Hon har verkligen blivit duktig och simmar nu lätt 10 meter utan att sätta i foten. Efter den uppvisningen gick vi hem och fikade på Johannas nybakade kladdkaka med nyplockade hallon och vispgrädde. Smarrigt värre!

På kvällen efter alla åkt hem fick vi med oss Pelle, Johanna och Alvin till Tynningöpuben för att äta middag. Svärisarna ville inte komma med så vi åkte själva.


Lokala puben på ön.


Söta kusin Alvin var på sitt allra gladaste humör under middagen.


Det regn som utlovats under måndagen bestod i lite duggregn på morgonen. Jag, Johanna, Kerstin, Matilda och Alvin tog bilen över till Gustavsberg och shoppade lite istället för att sitta på ön. Var kul med en liten tur. Vi åt lunch på ett mysigt fik och Matilda fick supersmarriga pannkakor.


Pannkakor med hallonsylt och glass toppade med blåbar och florsocker.

Vi tittade lite i fabriksbutiken, kollade på barnkläder och avslutade allt med att handla middag innan vi åkte tillbaka.

Det mysiga med landet är närheten till vattnet. Huset står inte alls långt ifrån vattnet. Jag, Jens och barnen sov i gamla stugan och det här är den vy jag ser från min säng när man öppnat dörren på morgonen.


Inte så tokigt va!?

Jag älskar att höra vattnet klucka mot båtarna och känna den friska doften av hav. Vi får se om vi hinner ut till landet något mer nu i sommar. Kanske någon helg. Matilda och Felix tycker ju också om att vara där (fast Felix har frågat om vi kan åka hem varenda dag. Han är en riktig hemmakille). Nu är vi hemma och mellanlandar och tvättar upp en del kläder. På torsdag åker vi till Skara Sommarland.


En pappas version av semester.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback